DAY 1 – LEADING EFFECTIVELY IN THE DIGITAL ERA
CATEGORY Speaker Topic Notes Allocated Time Time on the day  

 

Welcome

  Welcome

Virtual Summit Guidelines

Housekeeping

10 minutes 11:45  
Tone Setter   Hope for Africa, Hope for next gen, Hope for the world Opening Address by ICAN 4IR 20 minutes 12:00 – 12:20  
Opening Remarks    African Leadership

Digital Readiness – How is Africa positioning herself in the Digital Era

An Africa Agenda

20 minutes 12:25  
Main Encore Sponsor    

·        Leadership Themes of the summit

 

10 minutes 12:45  
Key Note Address Lessons Learnt from Transforming

Microsoft has seen 2 years of digital transformation in 2 months during the pandemic.

1. Where did Microsoft make mistakes?

2. What are the lessons learnt and how did these lessons catalyze transformation (creative destruction)?

3. How is Microsoft contextualizing Digital transformation opportunities for the South African Market

 

How did the GCEO transform the business

How does culture play a role

 

20 minutes

+

10 minutes (QnA)

 

 

   
Speaker

Olivier van Duuren

Professor, Author and Speaker

 

Need PIC

Facing the Future with Confidence ·        Performing while Transforming 30 minutes 13:30  
Key Note Address  

1.      Adapting to the change of regulatory climate and new business risks

2.      Mechanisms used to shed traditional risk profiles

3.      How SkX is leveraging tech to innovate its regulatory response

10 minutes

And Introduces Joe

14:00  
Key Note Address Facing the Future with Confidence

1.     Lessons learnt from Crisis

2.      Pandemic Preparedness and avoiding oversight

3.      3 Ways to Find Success With Leading In The Digital Economy

20 minutes

+

10 minutes

Q&A

14:10  
Key Note Address

Sanya

IBM

 

Need PIC

Resilience and Adaptation at a state and governmental level

1.      How is IBM mitigating a global emergency using supercomputers (epidemiology, bioinformatics, and molecular modeling)

2.      What does data tell us? How much of data analytics can be leveraged to future proof organizations?

3.      How is IBM leading effectively in the digital economy, era and 4IR

15 minutes

+

15 minutes

14:45  
Speaker

Beverly Johnson

 

Need PIC

Diversity Drives Innovation

1.     Conscious Inclusion and BLM

2.     Diversity – sustainable impact

3.     Transformation in the Digital era

 

15 minutes 15:15  
Speaker  

Sustaining business growth through Leadership

What is the role of Risk Management in the Digital Era

30 minutes 15:30  
Closing the day   Wrapping up the day 5 minutes 16:00  
             

 

 

 

DAY 2 – FORERUNNERS OF TRANSFORMATION IN A FUTURISTIC WORLD OF WORK
CATEGORY Speaker Topic Notes Allocated Time Time on the day  

 

Welcome

  Welcome ·        Summary of day 1 and agenda for day 2 15 minutes 11:45  
Panel Discussion

Makhotso Maiko

SACGRA

Sarah + 1 Prof, Professor Moyo & Advocate Mophethe

 

Why should and how Millennials and GEN Z can become drivers of change

Change to Excellence – develop youth to develop Africa

 

Skills of the future

How to prepare for talent disruption

 

45 minutes

 

12:00